Lecithinen i Leci E Basic sikrer mod harskning se artikelen: Antioxidanter
Evilec ApS, Sandbjergvej 26, DK-6000 Kolding. Tlf.: +45 70261131 / +45 28117853 Fax: +45 70261132. Mail: evilec@evilec.dk
Forside   Evilec ApS  Kontakt
Evilec ApS
Lecithin

Figuren til højre viser den kemiske formel for Lecithin, eller mere korrekt stoffet "fosfatidylcholin", der er et af de stoffer, der indgår i den tekniske betegnelse "lecithin". Lecithin er et fosforlipid - et navn, der henviser til at lecithin både indeholder fedtsyrer (lipid) og fosfor (P). Kommerciel lecithin består af fosfatidylcholin, fosfatidylethanol-amin og fosfatidylinositol, der alle kemisk og funktionelt minder om hinanden.

Lecithinmolekylets ene ende består af to fedtsyrer (R), der kan være ens eller forskellige, mens den anden ende består af en fosforgruppe (P) og cholin, ethanolamin eller innositol - den ende af molekylet, hvor N (kvælstof) indgår. Den fosforholdige del af molekylet er "hydrofil", hvilket betyder, at denne del af molekylet kan binde sig til vand og/eller en "kationer" (opløst jern, magnesium, calcium eller andre opløste mineraler). Molekylets anden ende (R) er den "lipofile" ende. Denne del af molekylet er opløselig i olie og komponenter, der er opløselige i olie.

Denne unikke opbygning af lecithin, betyder, at lecithin ikke alene hjælper på dyr og menneskers evne til at optage olie/fedt, E-vitamin, antioxidanter og mineraler, men også på fordøjelsen af komponenter, som for eksempel stivelse.