Forside   Evilec ApS  Kontakt
Evilec ApS
Leci E Basic har et højt indhold af Lecithin, som er en fedtstof, der findes i næsten alle levende celler i mennesker, planter og dyr.

Almindelig olie og foderfedt kan modsat Leci E Basic ikke blandes med vand. I fordøjelseskanalen dannes en "vand i olie" emulsion og bliver til en tyk grød. Man kan med god ret sige at lecithinen i Leci E Basic hjælper med at optage olie/fedt samt fedtopløselige komponenter i foderet. Den tykke grød - høj viskositet - gør, at foderets opholdstid i tyndtarmen forlænges, hvilket kan være gavnligt for små dyr med kort tyndtarm eller ved brug af foderkomponenter, der fra naturens side er vanskelige at fordøje. Den længere opholdstid forøger fordøjelsen af f.eks. Stivelse - Leci E Basic modvirker at der kommer ufordøjet kulhydrat over i tyktarmen.

Den emulgerende egenskab har endvidere stor betydning for optagelsen af fedtopløselige bestandele i fordert som for eksempel E-vitamin.

Lecithiens emulgerende egenskab skyldes selve lecithinmolekylets opbygning. En opbygning der desuden virker fremmende for optagelse af mineraler (kat-ioner) og som medfører at lecithin har en antioxiderende virkning - den forhindrer kat-ioners pro-oxiderende virkning.
Leci E Basic er en forholdsvis tykflydende olie (billedet oven for). Når den blandes med vand (røres kraftigt) bliver blandingen til en meget tyk grød (billedet til højre).
  Lecithinen i Leci E Basic sikrer mod harskning se artikelen: Antioxidanter
Evilec ApS, Sandbjergvej 26, DK-6000 Kolding. Tlf.: +45 70261131 / +45 28117853 Fax: +45 70261132. Mail: evilec@evilec.dk