Lecithinen i Leci E Basic sikrer mod harskning se artikelen: Antioxidanter
Evilec ApS, Sandbjergvej 26, DK-6000 Kolding. Tlf.: +45 70261131 / +45 28117853 Fax: +45 70261132. Mail: evilec@evilec.dk
Forside   Evilec ApS  Kontakt
Evilec ApS
Cholin og inositol

Leci E Basic indeholder ca. 17 g cholin og ca. 17 g inositol pr. kg. To stoffer, der begge er indeholdt i lecithin og som er vigtige stoffer i både mennesker og dyr. Begge stoffer deltager i kroppens fedtomsætning. 

Symptomer på cholinmangel er øget fedtaflejring i lever og nyrer, usikker gang og reduceret frugtbarhed hos søer samt svømmere. Normalt danner grise (og andre dyr) selv cholin, men mangel kan forekomme. Brug af store mængder antibiotika kan for eksempel nedsætte eller hindre dannelsen af mikrobiel cholin.

Mangel på cholin medfører fedtlever, usikker gang (og "svømmere") og nedsat frugtbarhed. Cholin er en neurotransmitter, hvorfor usikker gang og svømmere ses ved cholinmangel.

Inositols virkning og betydning er mere ukendt end betydningen af cholin, men den menes at have beroligende effekt på dyr og mennesker. Inositol er vigtig i forbindelse med dannelse af lecithin i leveren og den er vigtig i forbindelse med dannelse af sæd hos handyr.


Cholin
Inositol